Gladskin

De Huid

Onze huidflora bevat miljarden bacteriën. De overgrote meerderheid daarvan beschermt onze huid. Een goede bacteriële balans is noodzakelijk voor een gezonde huid. Maar als deze balans verstoord raakt kunnen huidproblemen ontstaan of verergeren.

Geen enkele bacterie veroorzaakt of verergert meer infecties dan de Staphylococcus aureus bacterie. Deze bacterie komt voor bij veel mensen en dieren en kan leiden tot:

 • (ernstige) inwendige infecties;
 • oppervlakkige ontstekingen van de huid zoals bij acne, eczeem, rosacea en huidirritatie.

Staphylococcus aureus bij de mens

 • 30% van de mensen is altijd drager van de S. aureusbacterie;
 • 50% van de mensen is met regelmaat drager;
 • bij 20% van de mensen is S. aureus bacterie niet of nauwelijks gevonden.

De S. aureus komt o.a. voor op de huid, in de neus, het haar, onder de oksels en in de liesstreek.

Bij mensen met een gezonde natuurlijke weerstand wordt deS.aureus bacterie meestal onder controle gehouden. In veel gevallen leidt dragerschap van S. aureus daarom niet tot problemen. Als de weerstand van S. aureus dragers echter verlaagd is of als de huid beschadigd of verstoord raakt, kan deS. aureus bacterie ontstekingen teweegbrengen. Dit kan tevens:

 • roodheid van de huid en jeuk veroorzaken;
 • een branderig en stekend gevoel geven;
 • kleine pukkeltjes, puistjes en bultjes veroorzaken.

Deze symptomen zijn kenmerkend bij aandoeningen als acne, eczeem, rosacea en veel vormen van huidirritatie.

Staphefekt™

Traditionele huidproducten en antibiotica maken geen onderscheid tussen goede en slechte bacteriën en pakken dus ook de goede bacteriën aan die onze huid juist beschermen. In Gladskin zit Staphefekt™, dit is:

 • het enige product ter wereld dat uitsluitend de ongewensteStaphylococcus aureus bacterie aanpakt en de goede bacteriën met rust laat;
 • een enzym dat geen bijwerkingen veroorzaakt en volledig veilig is voor gebruik;
 • een logische en eenvoudige aanpak voor mensen met huidproblemen, die het gebruik van middelen met ongewenste bijwerkingen in veel gevallen kan voorkomen of beperken. Denk hierbij aan cortico-steroiden en antibiotica.
 • ook geschikt voor langdurig gebruik

Staphefekt™ is een enzym, ook wel ‘endolysine’ genoemd. Endolysines worden in de natuur geproduceerd door bacteriofagen (fagen). Fagen zijn de natuurlijke vijand van bacteriën en doden elke twee dagen ongeveer de helft van alle bacteriën op aarde. Bacteriofagen zijn ‘bacterie-eters’ en doden bacteriën met behulp van deze endolysines. Deze faag-enzymen kunnen de bacteriële celwand afbreken zodat de bacterie sterft. Dit is vergelijkbaar met een opgeblazen ballon waarop een druppeltje oplosmiddel wordt aangebracht: de ballonwand wordt hierdoor beschadigt waardoor de ballon knapt.

Tegelijk met de evolutie van fagen en bacteriën hebben ook faag-enzymen zich gedurende miljarden jaren ontwikkeld. Hierdoor zijn er enzymen ontstaan die uitsluitend één bacterie-soort kunnen doden. De target bacterie heeft geen mogelijkheid of tijd om hiertegen resistentie te ontwikkelen want:

 • De enzymen richten zich bij hun target bacterie op specifieke verbindingen in de bacteriële celwand die door de bacterie niet of nauwelijks gemuteerd kunnen worden. Deze unieke eigenschap van Staphefekt™ onderscheidt Gladskin van alle andere anti-bacteriële middelen.
 • Gladskin met Staphefekt™ werkt zeer snel; al binnen minuten, of zelfs seconden, wordt de S. aureus bacterie aan de oppervlakte gedood. In tegenstelling tot conventionele antibiotica veroorzaken faag-enzymen bacteriële celdood onafhankelijk van het metabolisme van de target cel. Hierdoor wordt de kans op het ontstaan van resistentie van de bacterie nog verder beperkt.

Staphefekt™ doodt daarom zowel de S. aureus bacteriën die gevoelig zijn voor antibiotica als de antibiotica-resistente stammen.

Hierdoor bieden wij u een uniek middel aan in de strijd tegen ongewenste huidbacteriën. Met deze aanpak worden ontstekingen van de huid voorkomen. Bij veel mensen met acne, eczeem, rosacea en algemene huidirritatie kan dit een uitkomst bieden.